Blåbärshavregrynsgröt
av Ernst Kirchsteiger
- 3 dl havregryn
- 6 dl vatten
- 1 dl blåbär
- 1 msk flytande honung
- salt
- Koka upp vattnen med salt i. När vattnet kokar tillsätt havregryn och blåbär. Som regel ska man ha dubbelt så mycket vatten som havregryn, detta gör att man enkelt reglera portionerna.
- Tillsätt honungen. När gröten har kokat i ca 5 minuter slå av spisen och låt gröten stå, rör om ibland.
- Blåbärsgröten är klar när havregrynen har mjuknat.
- Koka upp vattnen med salt i. När vattnet kokar tillsätt havregryn och blåbär. Som regel ska man ha dubbelt så mycket vatten som havregryn, detta gör att man enkelt reglera portionerna.
- Tillsätt honungen. När gröten har kokat i ca 5 minuter slå av spisen och låt gröten stå, rör om ibland.
- Blåbärsgröten är klar när havregrynen har mjuknat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar